zondag 4 september 2016

Massage maakt gezond!


Onderga je regelmatig een massage, dan weet je hoe ontspannend dit kan werken. Je laat alle stress varen en ervaart een compleet gevoel van welzijn. Maar massage doet nog veel meer dan je alleen maar goed laten voelen.
Recent wetenschappelijk onderzoek toont op unieke wijze aan dat massage zowel psychische als lichamelijke gezondheidsvoordelen biedt.


Wetenschappelijk bewezen
Iedereen wist het eigenlijk wel, maar iets wordt pas voor waar aangenomen als het wetenschappelijk is bewezen. Iets kan pas wetenschappelijk worden bewezen als het meetbaar is. Hoe kun je het weldadige gevoel dat ontstaat bij een massage meetbaar maken? Dit was een vraag die de wetenschappers lange tijd bezighield. Nu is het ze gelukt om zowel de psychische als lichamelijke gezondheidsvoordelen van massages te verklaren.

Conclusie: gezond door massage
Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans.
Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen. Bij Harts-Tocht kan je spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-nek en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten door massage verlicht worden. Een volledige ontspanningsmassage: -ontspant pijnlijke en stijve spieren -ontspant de geest -vermindert stress -geeft meer vitaliteit -verbetert de doorbloeding -stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten De massages bij Harts-Tocht worden gegeven vanuit aandacht en respect voor dat geen wat is. Dit kan betekenen dat geen enkele massagevorm op zichzelf staat. Afhankelijk van het verloop van de massage en de behoefte van de cliënt combineer ik rebalancing of Cranio Sacraal of een andere techniek met massage met warme olie. Mijn massages geef ik met aandacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten